ponedeljek, februar 13, 2017

Slovenija 2050 - Vizija Slovenije 2050 ali Slovenija dežela v primežu velikih in malih, tujih in domačih, kartelov!

Slovenija 2050 - Vizija Slovenije 2050! V kakšni Sloveniji želimo živeti? V takšni kot se nam pravkar pripravlja in se opisuje spodaj zagotovo ne.

Zelo drag vladni izdelek ali dokument naslovljen Slovenija 205  - Vizija Slovenije 2050, ki ga nekateri imenujejo kar novi Evangelij po Cerarju in Pahorju in je čisto navaden pamflet ter povsem skladen z  znanim verskim rekom, ki parafraziran sedaj lahko glasi: trpite danes, da vam bo leta 2050 lepo. Pa ne mislijo na onostranska nebesa kjer naj bi nam bilo lepo, temveč nam to lepo življenje obljubljajo kar v naši Sloveniji in tukaj na zemlji. Kdo pri zdravi pameti sploh lahko takšen dokument in njegove avtorje še resno jemlje, ko nas vendar ti isti vsak dan sproti s svojimi dejanji, odločitvami ali dopuščanji nezakonitih praks na vseh področjih dela in življenja, vedno bolj pehajo v katastrofo in suženjsko odvisnost od kapitala skoncentriranega v raznih domačih in tujih kapitalskih, finančnih in političnih kartelih. 

Povzeto:

Ekskluzivno: Največji kartelni dogovor v zgodovini države, mrežna monopolizacija in destrukcija medijskega prostora

Jan 10, 2017
Največji kartelni dogovor v zgodovini države, ki smo ga pred dnevi razgalili v članku z naslovom: “Zakaj bo Pro Plus še letos pristal v lasti Telemacha”, očitno ni ostala brez odziva, Tako smo v uredništvu portala Top News dobili anonimno pismo manjših kabelskih operaterjev, ki so, zaradi odločitve o obveznem plačevanju premium kanalov Pop TV, Kanal A, Brio, Kino in OTO, praktično na kolenih.
“Proplus bo na ta način “potegnil”cca 30 mil evr/letno (600.000 kableI/ IP naročnikov v Sloveniji) za NIČ, torej nobene dodane vrednosti, zgolj pohlep lastnikov po zaslužku”… med drugim piše v anonimnem pismu. “Edino logično bi bilo, da bi operaterji vse programe zakodirali in potem ponudili programe proti plačilu, le tistim, ki bi to želeli, Na takšen poslovni model Proplus seveda ne pristaja, saj jim takšen model ne predstavlja “easy money”.
K temu lahko dodamo, da bo Pro Plus na letni ravni poleg denarja iz oglaševanja, ki znaša cca. 50 milijonov evrov, kar pomeni med 70 in 80 odstotki vsega oglaševalskega denarja za televizije, dobil še dodatnih 30 milijonov evrov, kar pa je denar, s katerim lahko (pod)kupiš kogarkoli v državi, oziroma denar, s katerim lahko menjaš vlade.
“Operaterji in prizadeti deležniki menimo, da bi morali ta problem ustrezno sproblematizirati, saj bodo prizadeti naročniki davkoplačevalci, dodane vrednosti ne bo, čisti nepotrebni odliv kapitala v tujino, Akos se je od tega distanciral, češ da gre za komercialnega izdajatelja. AVK je že prejela nekaj prijav glede tega, vprašanje pa je, ali bodo ustrezno intervenirali…..”
“Predstavniki družbe PROPLUS ponujajo operaterjem različne pogoje, šušmarijo pod mizo, ponujajo šolske primere korupcijskih ponudb (npr. če podpišeš novo pogodbo takoj, smo ti pripravljeni, ne glede nato, da se ti je stara že iztekla, obveznost plačila premakniti tudi za leto dni, možno je dogovoriti “tudi drugačne opcije”..). V tem smislu so bili že obveščeni tudi NPU, KPK, pa očitno nič, ugotavljajo avtorji anonimke.
V pismu so izredno kritični tudi do cehovske organizacije ZKOS (Zveza kabelskih operaterjev Slovenije). ” Sedaj pa o mafijskih poslih v Združenju kabelsjih operaterjev SLO. Telemach je zaradi velikosti največji operater/član ZKOS-a, posledično tudi največ glasovalnih pravic. Ni stvari, ki bi lahko bila speljana brez glasov Telemacha, zato že cca 15 let politiko ZKOS-a vodi Telemach. Uspešno so nastavili generalnega sekretarja Slavka Koreniča, ki je “opravljal sekretarske posle” v okviru ZKOS-a, Telemach pa je za “ta dela” imel sklenjeno letno pogodbo v višini 18.000 evrov (tako je kompenziral, oz, celo imel profit v smislu plačevanja članarine ZKOS-u). Sekretar pa je medtem hodil od operaterja do operaterja in v imenu Telemacha kupoval operaterje, grozil v smislu “bolje, da prodaš, sicer te čez leto dni ne bo na trgu…”
Vsi IP operaterji (T-2, Siol-del naročnikov,ki imajo IP priključek, Simobil in Telemach) bi seveda lahko neproblematično naročnikom zagotovili možnost izbire, v smislu, kar gledaš, to plačuješ. Vsi omenjeni že imajo tehnologijo, to je adresabilni IP set top box ali pač DVBC sprejemnik z opcijo dekodirne kartice (tako Telemach že sedaj ponuja npr. dodatne plačljive programe npr. HBO, Pink…), torej je zahteva Zveze potrošnikov brez problema uresničljiva.
Seveda vsi ostali, mali operaterji, te možnosti nimamo oz, nimamo sredstev, da bi to lahko zagotovili, med drugim pišejo v pismu mali operaterji.
Skratka strinjam se z vami, velika svinjarija v Sloveniji. ki jo je potrebno sproblematizirati, sicer bo dejansko čez nekaj let vse skupaj vodilo k medijski, mrežni monopolizaciji, destrukciji medijskega in ponudbenega prostora, o tem ni dvoma, na koncu bodo breme nosili seveda naročniki, to je jasno, zaključuje insajder in dodaja: “Vse spodaj navedeno piše dober poznavalec problematike, aktivni predstavnik in ponudnik slovenske kabelske ponudbe, osebno in poslovno involviran v spodnji zgodbi. Vse informacije so zlahka preverljive, zahtevajo minimalno raziskovalno žilico”.

1 komentar:

  1. Italija ima mafijo, pri nas ima mafija(bolje rečeno, rdeča mafija in njihovi naslednjiki kar državo!!!

    OdgovoriIzbriši